Make your own free website on Tripod.comDe jaarlijkse bieratlon werd dit jaar gehouden op zaterdag 19 februari. Henk Thomassen was de winnaar. De bieratlon 1998 werd gesponsord door Oranjeboom, Leeuw en Gulpener. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met KPJ Rijen. Hieronder volgt een beschrijving van de verschillende onderdelen.

0,30 liter sprint

Na het startsignaal mag de deelnemer de fles oppakken en dient hij deze zo snel mogelijk leeg te drinken. De tijd stopt als de fles weer op tafel staat. Er is een lijst gemaakt met het aantal punten dat bij een bepaalde tijd verdient wordt. Voor morsen en niet goed leegdrinken van het glas worden strafpunten gegeven. De eerste drie plaatsen krijgen bonuspunten.

Lange afstand

Elk pilsje dat een deelnemer besteld wordt geturfd. Voor elk flesje krijg je twee punten. Wordt je betrapt op het weggeven of niet goed leegdrinken van flesjes, dan kun je strafpunten krijgen. Iedereen, behalve de winnaar betaalt zijn rekening na afloop van de wedstrijd.

Free-style openen

Elke deelnemer mag 2 pogingen doen om een flesje open te krijgen. Hij mag hiervoor gebruik maken van verschillende voorwerpen met een puntenaantal varierend van 0 tot 20. Een poging mag maximaal 10 seconden duren. De deelnemer moet vooraf aangeven welke onderdelen hij gebruikt.

Doping-controle

Tijdens de gehele duur van de wedstrijd wordt het aantal wc-bezoeken van elke deelnemer bijgehouden. Elke deelnemer verdient 20 punten waarvan er voor elk wc-bezoek 2 worden afgetrokken.

Dopstoten en viltzeilen

Elke deelnemer krijgt 5 dopjes en 5 viltjes. Hij dient deze te werpen in vakken die in punten oplopen. Het totaal der punten telt.

Proeven

Het onderdeel proeven bestaat uit twee gedeelten. Bij het eerste deel worden de deelnemers geblinddoekt. Ze krijgen vier keer een glas met verschillende biersoorten (oud bruin, alcoholarm, alcoholvrij en pils.) Ze moeten de biersoort raden. per goed antwoord 2 punten. Bij het tweede deel krijgen de deelnemers vier merken pilsener. Per goede naam 2 punten.

Sierschenken

Elke deelnemer krijgt 1 poging om een zo mooi mogelijk pilsje te schenken. Een jury bestaande uit 3 personen geeft voor het pilsje een cijfer. Elke jurylid mag 3 cijfers geven van 0 tot 10 en de drie cijfers worden opgeteld. De jury kijkt naar de grootte van de kraag, of het pilsje mooi in een keer wordt geschonken, niet overloopt, enz.

Bierkratheffen

Elke deelnemer dient een bierkrat zo lang mogelijk met gestrekte armen voor zich uit te houden. Ook hier geldt, net als bij de sprint, dat vooraf een tabel is gemaakt met het aantal punten dat bij een tijd verdient wordt. De winnaar krijgt 2 bonuspunten.